Крис Билам-Смит ще осъществи детската си мечта да излезе на Вайталити Стейдиъм в Борнемут. Но не за да играе футбол.  Претендентът в тежка категория се изправя срещу носителя на титлата на WBO Лорънс Окоули пред феновете в родния си град в събота вечер.

„За мен е мечта да се бия там, но другата мечта винаги е била да спечеля световна титла на стадиона. Така че получавам възможност да направя това на 27 май,” каза Билам-Смит пред talkSPORT.

32-годишният боец гледаше боксови представления на стадиони на тимове по футбол от Висшата лига, но може да стане първият боец, който взима световната титла на „Вайталити Стейдиъм“ – най-малкият стадион във Висшата лига със само 11 300 места.

„Боксът на земя никога не е бил правен в какъвто и да е формат. Всъщност, това е лъжа, правеха аматьорски шоу в залата, което беше наистина странно“, добави Билам-Смит.

Билам-Смит беше един от милионите британски тийнейджъри, които мечтаеха да станат футболисти и, за разлика от повечето, той получи шанса да бъде момче, което гони топката за любимия си клуб, преди да намери слава в друг спорт.

„Винаги съм обичал футбола. Футболът винаги е бил първият ми спорт, докато не започнах да се занимавам с бокс. Боксът ме обгърна, когато бях на около 18 години“, каза той. „Винаги шиех футболни фланелки с моето име на гърба. Седях на стадиона на 12-13 години и мечтаех да играя на терена един ден, за тима, който подкрепях от дете – Борнемут. Така че е лудо да мисля, че ще изляза на терена, макар и без футболни обувки“.

„Стив Флетчър, който сега работи за клуба и е клубна легенда. Бях талисман от мач по негова препоръка преди много години. На него е кръстена северната трибуна“.

Години по-късно Билам-Смит е решен да се справи с и да стане първият човек, победил Окоули. Билам-Смит вероятно ще трябва да даде незабавен реванш на Окоули, с когото имат над 300 рунда като спаринг партньори.