Олимпийският медалист и покорител на две тегловни категории Шакур Стивънсън потвърди слуховете, че договорът му с Top Rank на Боб Аръм изтича догодина.  Самият Аръм вече е призна, че боксьора в лека е пред края на договора. Промоутърът ветеран вярва, че може да задържи Шакур, тъй като "в момента разполагаме с парите за това. Плащаме на клиентите пари, които те не са виждали досега. Така че в момента няма причина той да се премести в RWS".

Но Стивънсън (20-0-0, 10 нокаута) смята друго: "Майната му, определено не! Искам всички да чуят това. Веднага щом стана свободен агент, първо ще изслушам всички оферти и след това ще приема най-добрата. Не се оплаквам от Top Rank. Но това е просто начинът, по който се прави бизнес. Знаете ли какво означава за мен "да бъда успешен"? Това е онова, което видяхме да прави Крофърд напоследък. Това е, когато претендираш да си "на върха" - до най-великия и в Международната боксова зала на славата. Успехът е, когато се превърнеш в легенда."

Боецът казва, че не става въпрос за размера на хонорара. "Сега се чувствам гладен. И не парите са тези, които могат да го заситят. Няма нищо общо с парите. На този етап от кариерата ми не ми пука за хонорарите. Любовта към бокса е това, което ме движи в момента. Ето защо искам да бъда един от най-великите. Това е моята страст, това е моята цел. Искам да бъда един от най-великите. Искам името ми да се споменава заедно с Мейуедър, Уорд, Уитакър и Крофърд. Искам да бъда такъв тип боец. Това е, което ще ме удовлетвори. Това е единственото нещо“.

„От какво се нуждая на този етап от кариерата си? Да участвам в големи битки. Щом прекрача прага, щом получа голяма битка, последвана от други големи битки, щом започне ерата на моето господство. Тогава ще бъда повече от доволен. Тогава ще бъда истински щастлив. А това, което се случва в момента, много ме разстройва. Това не зависи от мен. Аз ще приема най-големите битки. Ето защо предложих да се бия с Ломаченко веднага след мача му с Хейни. Тази битка имаше смисъл. В края на краищата, той поне даде добър бой на Хейни“.