Франсис Нгану току-що подписа голяма ММА сделка, но почти сигурно следващата му битка ще бъде на боксовия ринг. Бившият шампион на UFC в тежка категория обяви във вторник, че се е свързал с Професионалната бойна лига [PFL] и ще направи своя дебют за тях следващата година.

Нгану се надяваше да си осигури опонент суперзвезда за своя дебют на квадратния ринг, но в момента всички те са обвързани с мегасъбитие в тежка категория, което се очаква да се проведе в Саудитска Арабия по-късно тази година.

„Боксът все още е на масата. Винаги съм мечтал да срещна Тайсън Фюри, той не е съвсем на разположение в момента“, каза 36-годишният играч пред DAZN. „Дори Дионтей Уайлдър, и двата ни отбора вървяха напред-назад, но не стигнахме до там заради потенциалната му битка с Ей Джей през декември. Все още сме настроени за потенциална битка след това.“

„Противниците, които гледахме, са Тайсън Фюри, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Досега успяхме да поддържаме разговори само с Дионтей Уайлдър.

„Разговаряхме с Еди Хърн веднъж, но това беше, когато Джошуа се канеше да се бие с Джърмейн Франклин. Това е нещо, което е интересно и мисля, че ако го пренесем в Африка, ще бъде масово“.

„Когато разговаряхме с Дионтей Уайлдър, това беше сделка за две битки. Една някъде другаде и една в Африка. Същото имаме и за Антъни Джошуа и мисля, че това ще го развълнува“.

Тъй като най-големите звезди на бокса не са на разположение през останалата част от годината, Хищникът иска да проведе битка за „настройка“ за своя дебют и казва, че може да влезе под промоционалния банер на Флойд Мейуедър.

„Моят екип проведе някои разговори с тима на Флойд - Floyd's Money Team относно бокса и ще видим за това. Имаме план и ще излезем с нещо много скоро.“

Нгану се оттегли от UFC по-рано тази година, след като дългите разговори за нов договор се провалиха и той реши стане свободен агент. По време на престоя си в най-популярната лига на MMA, Нгану си спечели репутацията на мощен удар, като нокаутира Алистър Овърийм, Кайн Веласкес, Жаирзиньо Розенструик и Стипе Миочич.

Изглежда феновете скоро ще разберат дали силата му се пренася в бокса.