След като загуби за първи път като професионален боксьор, един от най-големите таланти в спорта се зарече "никога повече да не губи". През април Райън Гарсия за първи път усети вкуса на поражението, когато беше нокаутиран от Джервонта Дейвис в най-големия бой за годината досега.

Дейвис повали Гарсия в началото на битката, а след това в седмия рунд улови "Кинг Рай" с фин удар в тялото. Гарсия остана на едно коляно и се изправи на крака едва след като съдията преброи, което накара някои в спорта да го обявят за човек, който се отказва лесно. В разговор с DAZN за това какво е да претърпиш поражение, Гарсия казва, че тогава му е било "все едно".

"Разочароващо е, защото не усещах нищо”, обяви Гарсия. „Не съм почувствал нито един момент на тъга. Хората казваха, че е било заради парите, но не беше заради това. Причината е, че престанах да се интересувам от победата като цяло, просто състезателното ми предимство не беше налице”.

„Беше като "направих голяма битка, страхотно". Знам какво ми липсваше, беше ми писнало от всички гадости, през които трябваше да премина, и просто вече не ми пукаше за нищо. Вече се бях вбесил от цялото намаляване на теглото и бях ядосан, защото никой от екипа ми не взе това на сериозно. Така че, когато загубих, просто ми беше все едно”.

Гарсия заяви, че загубата по-късно го е накарала да осъзнае, че трябва да направи големи промени и че не е готов да загуби отново.  „Малко по-късно си казах: „По дяволите, аз наистина загубих". Не искам никога повече да губя. Зарекох се повече да нямам загуби”.

Следващият мач на Гарсия е на 2-и декември срещу Оскар Дуарте.