Съпругата на Олександър Усик - Катерина използва Instagram, за да сподели меме с предупредително съобщение към Тайсън Фюри. Световният шампион на WBA, IBF и WBO в тежка категория на Украйна се споразумя за финансовите условия за безспорен двубой с шампиона на WBС, който ще се проведе на 29 април на стадион Уембли, ако договорите бъдат финализирани.

Жената на Усик публикува меме към историята си в Instagram, който носи заплашително послание за Фюри. Изображението е на нейния съпруг Усик като мрачния жътвар, стоящ до четири врати и знамето на Великобритания отгоре. Първите три врати са отворени и показват следи от кръв, изтичаща отвътре. Върху тях са снимките на Тони Белю, Дерек Чисора и Антъни Джошуа – тримата предишни победени британски съперници на Усик. На четвъртата врата има снимка на Фюри. Мрачният жътвар на Усик чука на тази врата.

бокс

Миналата седмица битката между двамата изглеждаше много малко вероятна, тъй като представителите на двамата боксьори се бореха да постигнат сделка зад кулисите. След това обаче Фюри направи шокиращо публично предложение за разделяне на приходите 70:30 в негова полза, което Усик неочаквано прие въпреки предишната си кампания за 50:50.

С договорените условия, представителите на Фюри и Усик започнаха работа, за да финализират своите договори и да ги подпишат. В понеделник обаче Циганския цар излезе с последното си искане – клаузата за реванш, която отборът му първоначално поиска, сега да бъде отменена.

Усик все още не е дал да се разбере дали желае или не е готов да приеме тази нова уговорка, но екипът му изрази съмнение дали битката ще се състои, тъй като не са сигурни, че Фюри наистина я иска.