Легендата на бокса в тежка категория, Майк Тайсън, направи своята прогноза преди потенциална битка между Тайсън Фюри и Олександър Усик – и той няма съмнение кой ще излезе победител. Има малко хора в спорта, по-квалифицирани да изразят мнението си за големи мачове в тежка категория от Железния Майк. През 1987 г. Тайсън победи Тони Тъкър, за да стане безспорен шампион – същата корона, която Фюри и Усик преследват днес.

Шампионите в тежка категория изглеждаха готови да се бият за всички пояси през април, докато отборът на украинеца не се оттегли, след твърде много претенции от британеца.

Скорошното внимание в дивизията със синя панделка на бокса беше насочено към потенциална мегакарта в Саудитска Арабия за края на годината. Плановете предвиждат Дионтей Уайлдър да се изправи срещу Антъни Джошуа и Фюри срещу Усик в същата вечер – събитие без прецедент в историята на бокса.

Ако Циганския цар и украинеца се срещнат, Тайсън знае какво ще се случи.

„Тайсън Фюри ще спечели, той ще го надвие. Усик не може да бяга толкова дълго с него. Тайсън ще го измори, ще се качи върху него, ще го измори и след това ще го свали на земята. Усик няма да спечели титла. Усик няма да бъде Тайсън, който се движи и бяга, в даден момент от битката той ще трябва да се бие“, обяви Майк Тайсън пред iFLTV.

„Фюри е различен боец от Ей Джей, той ще бъде по-постоянен срещу Усик, но Ей Джей почти го спря с удари по тялото, Ей Джей го нараняваше с удари по тялото, но го правеше достатъчно често“, допълни Майк Тайсън.

Фюри не се е бил от декември миналата година, когато победи Дерек Чисора за трети път. Той изрази ясно желанието си за лятна битка, но намирането на подходящ опонент става проблематично.