Майк Тайсън не смята, че Томи Фюри ще победи Джейк Пол, когато двамата се срещнат в дългоочаквания бой утре вечер. Звездата от Ютуб Пол най-накрая ще получи своя шанс да разчисти сметките с бившата звезда от риалити шоуто „Острова на любовта“ Томи Фюри в Саудитска Арабия.

Проблемното дете се счита за фаворит преди битката, въпреки че все още не е срещал професионален боксьор, като победите му над ММА бойците Андерсън Силва и Тайрън Удли му дават предимство пред букмейкърите.

Мнозина вярват, че натискът в крайна сметка е върху Томи Фюри, който ще се стреми да избегне неудобството да загуби от човек, който няма нищо общо с бокса.

Легендарният Майк Тайсън, който е гост на събитието, не е убеден в шансовете на Фюри, но заяви конкретно, че битката няма да премине през всичките осем рунда.

„Никога не съм виждал Томи Фюри да се бие, но не мисля, че той ще успее да победи Джейк Пол“, прогнозира Тайсън по време на интервю за Boxing Social. „Джейк Пол е става все по-добър и по-добър, докато се бие, и не мисля, че е дошъл тук, за да губи – предстои да разберем. Някой ще бъде нокаутиран, някой ще падне пада. Нечия нула трябва да си отиде“, допълни Железния.

„Тази битка показва пазарната сила на Джейк Пол. Той е най-голямото нещо в бокса в момента, освен тежката категория. Бойците от тежка категория са единственото нещо, което е по-голямо от него. И може би Канело Алварес. Никой от другите момчета не е по-голям от него“.

Преди това Тайсън засипа с похвали кариерата на Пол на боксовия ринг, въпреки че инфлуенсърът беше изправен пред значителни критики от много традиционни фигури в спорта.