Носителят на временната титла на WBO в тежка категория Жилей Жан очаква милиони фенове в Китай да приковат очите си към предстоящия му реванш с Джо Джойс, който ще се проведе на 23 септември в Уембли Арина в Лондон. Китаецът обаче има по-големи планове за бъдещето.

Още през април, Жан изненада мнозина, когато нокаутира Непреодолимата сила в шести рунд. Дясното око на Джойс беше подуто и затворено - което накара лекаря край ринга да махне с ръка и да сложи край на боя.

Няколко седмици по-късно Джойс активира договорната си клауза за незабавен реванш. Победителят ще стане задължителен съперник на световния шампион Олександър Усик. Но Жан има мераци да премери сили с Усик.

„Създаването на нова история на китайците в областта на бокса е моята мисия и първоначалното ми намерение. Хората винаги смятат, че китайският бокс не може да създаде боксьори в тежка категория, и че китайския бокс не може да се конкурира с европейския и американския бокс. Вярвам, че китайският бокс определено ще заеме най-централната позиция на международната сцена“, обяви Жан.

Китаецът е поредният, който иска да премери сили със световния шампион на WBC Тайсън Фюри. Жан първо иска да се разправи отново с Джойс, след което да преговаря за битка с Фюри.

„В момента нямаме дългосрочен план, нашият фокус все още е битката с Джойс. След Джойс битката с Тайсън Фюри ще бъде следващата ми цел“, каза Жан.