Решението на Атлетическата комисия на Калифорния да отнеме лиценза на Кубрат Пулев да се боксира на територията на щата автоматично наложи ограничение на българина да сложи боксови ръкавици дори за тренировка навсякъде в Северна Америка. Нека обясним защо. 

Въпросната атлетическа комисия е автономно тяло и нейните решения наистина са валидни само за Калифорния. Но тъй като нейното боксово подразделение е част от всички подобни автономни структури, обединени под общата шапка на Асоциацията на боксовите комисии, решенията на всяко подразделение имат обща тежест на територията и на другите такива. Което на практика обхваща дори не само САЩ, но и Канада, дори щати от Мексико. 

Така до 22 юли, когато ще е новото изслушване пред комисията, българинът няма никаква възможност да участва в боксов мач на сервноамериканския пазар. Което е голям удар за него, тъй като през декември 2018 г. подписа договор с легендарния промоутър Боб Аръм и неговата агенция Top Rank именно с целта да пробие там. 

Иначе 88-годишният Аръм показа, че вярва на Кобрата, след като беше рамо до рамо с него на изслушването и му оказваше подкрепа. Той се завърна по-рано от очакваното от Белфаст, където беше за да обяви новия мач на друг свой боксьор, за да бъде до българина във важния за него момент. 

Колкото до самото изслушване, според изданието boxingscene.com, една от големите грешки от щаба на Пулев е било пускането на видеата с фриволното поведение на репортерката Джени Суши на афтърпартито. И тя се изкарала допълнително жертва с тези кадри. 

Панелът на комисията изтъкнал като липса на професионализъм и осъзнаване на деянието излъчването на тези кадри, при това в момент, в който той вече е бил административно наказан заради първото си деяние. 

"Той не направи нищо друго в последните месеци, освен да ме обвинява във фриволно поведение. Той каза толкова много неща, а аз си мълчах през цялото време до днес. Всичко, което казва за мен са лъжи, само лъжи. Исках единствено извинение и го получих чак днес", споделила през сълзи Суши. 

"Не съм я виждал до днес, защото исках да ѝ се извиня лично. Точно затова чаках досега, защото исках да го направя лице в лице", е бил отговорът на Пулев на това обвинение, а после се показва цялата му защита по казуса. 


Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев

След наказанието: Стъпките за реабилитацията на Кобрата

Кобрата разказа своята истина по казуса със Суши

Суши може и да успя, но Дину май ще се прости с идеята за реванш

Пулев победи Дину и извън ринга

Кубрат: Ако знаех какво ще последва, нямаше да докосна Суши

Суши сега се изкара жертва и на кибертормоз от Андреа

Адвокатката на Суши: Засега не планираме граждански иск

Михаил Таков: Това е тежко наказание