Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри е отказал предложение парите за победителя в обединителния бой с Олександър Усик да се разделят 60:40 в полза на победителя. Това твърдят от лагера на украинския боец.

Двамата все още преговарят за най-големия мач на годината, който трябва да се състои през април, но времето намалява, а договор няма. Голямата битка може да се проведе на британска земя на стадион Уембли, като датата е 29 април.

Но промоутърът на Усик Алекс Красюк се оплаква от изискванията на лагера на Фюри.

„Първоначално се съгласихме за 50:50. Но след това Тайсън поиска по-големи пари. Затова дадохме да се разбере, че сме готови да отидем до 60/40, но победителят взима 60. Това беше последното ни предложение“, обяви Красюк пред TalkSPORT. Помолен да изясни дали лагера на Фюри е отхвърлил това предложение, Красюк потвърди: "Да, точно."

„Франк Уорън каза, че има огромни пари и трябва да получи съгласието и на двете страни, за да има бой. Напълно съм съгласен с това. От наша страна няма какво повече да добавим“.

„Ние не искаме определена цифра, ние искаме разделение и вероятно разделянето не работи добре, ако някой иска определена сума то това не е нашата страна. Казахме, че искаме тази битка да се случи и сме готови да разделим всичко, което битката генерира. Ако генерира много, ние сме щастливи да го споделим. Ако не, значи е каквото е“, допълни Красюк.

„Но всичко опира до слава, всичко е до история и наследство. Това ще е огромен мач, какъвто никога не се е случвал преди, така че ние сме наистина жадни да го направим. Но боксът е спорт за двама мъже и ако само Усик се качи на ринга, няма да има безспорен мач“.

"Какво да кажа? Отворени сме, готови сме, може би някой иска да избегне опасността и да остане в удобна позиция. Не знам и наистина не ме интересува. Ако Тайсън не се появи, все още имаме коланите си и всеки тръгва по пътя си“.