Настоящият обединен шампион в тежка категория Олександър Усик публикува снимка на обновената си физика, докато продължава подготовката за битката си с Даниел Дюбоа следващия месец. Картината накара всички фенове да твърдят едно и също нещо – че украинеца е наддал сериозно.

Усик спечели дивизията в полутежка категория през миналото десетилетие, като приключи времето си в естествената си категория тегло през 2018 г., след като защити безспорната си титла срещу Тони Белю.

Оттогава украинецът се засили към сцената в тежка категория, където мнозина смятаха, че липсата на сила ще го се отрази, но вместо това сега 36-годишният състезател запази непобедения си рекорд с победи над Чаз Уидърспуун, Дерек Чисора и две победи над Антъни Джошуа с които взе титлите му на WBA, WBO и IBF.

Сега Усик се опитва да направи втора защита на своята корона, но има забележима разлика във физиката му, като шампионът наддава повече тегло и мускули, докато продължава да се приспособява към живота като тежка категория. Той публикува снимка в социалните медии, озаглавена „време за сила“, с фенове, коментиращи „подсилената“ физика на Усик.

Въпреки успешния си преход в тежка категория, Усик има само един нокаут в четирите си битки и той беше още в дебюта му срещу Уидърспуун. Въз основа на разкритото му телосложение, феновете могат да очакват, че Усик може да тежи повече от 100,5 кг., колкото беше в най-голямото си тегло за боксов мач – преди реванша срещу Джошуа.

Като алтернатива, Усик може да тества битка с повишено тегло, за да провери колко паунда иска да тежи за безспорна битка за титлата срещу Тайсън Фюри, който има значително физическо предимство пред колегата си шампион, и дали може да издържи пълните дванадесет рунда, докато носи допълнителна маса.

Усик ще се изправи срещу Даниел Дюбоа на 26 август в Полша.