Олександър Усик вече има подреден алтернативен опонент за времето, когато би трябвало да се проведе боя обединяващ всички титли в тежка категория срещу Тайсън Фюри. Битката между украинеца и Циганския цар е пред провал, след като вече месеци наред двата лагера не могат да се договорят. Според информациите разминаването е за парите, което трябва да получат двамата.

Очакванията на двамата получиха огромен удар, когато мегабогатите домакини от Саудитска Арабия се оттеглиха от преговорите, оставяйки Уембли в Лондон като фаворит за двубоя. Пренасянето на битката от Близкия изток в Лондон би накарало хонорарите за двамата да се свият драстично и двамата да трябва да предоговорят условията.

И според промоутъра на Усик Алекс Красюк, Фюри изисква "твърде много пари“, което може би ще провали боя.

Вместо това украинецът може да бъде принуден да се изправи срещу задължителния претендент на WBA и "редовен" шампион Даниел Дюбоа.

 „Всъщност това е следващото за Усик. И така, какво мога да кажа? Трябва да се съобразим с него. Това вероятно не е най-лошата битка за Обединеното кралство. Дюбоа е англичанин. Усик се би няколко пъти тук, така че вероятно е малко известен“, каза Красюк пред iD Boxing.

„Това е битка, в която англичанин се бие за три пояса в тежка категория. Това е малко повече от нормална битка в тежка категория. Тъй като Усик и Тайсън и всички тези неща се случиха, затова не изглежда толкова голяма, защото имаме с какво да сравняваме. От друга страна, все още е огромен мач“.