Най-очакваният мач за годината между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябва да обедини всички титли в тежка категория е на път да пропадне. Това обяви промоутъра на Циганския цар Франк Уорън.

34-годишният Фюри преговаря с отбора на украинеца, откакто той успешно защити короната си на WBC срещу Дерек Чисора през декември. Сблъсъкът в Саудитска Арабия изглеждаше най-вероятната локация за двубоя – който щеше да види и четирите световни титли в тежка категория заложени в боя.  Оказа се, че това не е вариант и двата лагера започнаха да мислят за стадион „Уембли“ на 29 април.

Промоутърът на Фюри, Уорън, сега изрази съмнения относно провеждането на битката изобщо. Говорейки пред iFL TV, той каза: „Стигаме до ситуация, в която по един или друг начин ще трябва да вземем решение. И ние не сме далеч от това“, обяви Уорън.

Фюри и Усик са непобедени като професионалисти и широко смятани за двамата най-добри в тежка категория в света. Откакто се изкачи до тежка категория, Усик победи Дерек Чисора и Антъни Джошуа два пъти. Но преди това Фюри сложи край на управлението на Владимир Кличко с превъзходна победа през 2015 г. и след това напусна спорта за три години поради психични проблеми.

Той се завърна през 2018 г. и успя да победи Дионтей Уайлдър на два пъти, както и Дилиан Уайт и Чисора. Ако битката Фюри-Усик не се осъществи, изцяло британската битка с Джо Джойс може да бъде следващата за шампиона на WBC. Миналия месец Уорън намекна за летен сблъсък между двамата си мъже Фюри и Джойс.

Джойс трябва да се изправи срещу китайския тежка категория Жилей Жан в Copper Box Arena на 15 април, докато очаква битка за световната титла. Но вместо това той може да бъде хвърлен в сблъсък с Фюри, ако се появи възможност.

„Нашата голяма надежда, разбира се, е Джо Джойс да излезе в сблъсък с Тайсън Фюри и това да е голямата лятна дата на Уембли. Това е планът, ако Тайсън вземе всички титли от Александър Усик и Джо свърши работата на 15 април в Стратфорд“.