Олександър Усик се възползва от възможността да се подиграе и дори да обиди някои от съперниците си в тежка категория в забавно ново интервю. Носителят на поясите на WBA, IBF и WBO преговаряше за безспорен двубой с краля на WBC Тайсън Фюри по-рано тази година.

Въпреки това, когато тези разговори се провалиха, между двамата бяха разменени думи със солидно количество натрупано негодувание. Като такъв, Усик се наслаждаваше на възможността да се подиграе на Фюри в тежка игра на асоциации с думи.

Говорейки пред VRINGE, Усик получи списък с десетте най-добри състезатели в тежка категория и бе помолен да даде кратка оценка на всеки.

Започвайки със себе си, Усик използва думата „Справедливост“. Следващият беше Фюри, когото Усик описа като „Циганската царица“ – подигравайки се с прозвището на британския крал на циганите.

Поддържайки нещата прости, той избра „Ей Джей“ за Антъни Джошуа и „Нокаут“ за Дионтей Уайлдър. Усик нарече Анди Руис „мексикански воин“, а Филип Хргович „сериозен човек“.

След това той нарече завоевателя на Джо Джойс Жилей Жан „желязна брадичка“ и лукаво обиди самия Джойс, като го нарече „бавен“.

Усик реши да не обижда Дилиън Уайт и го нарече „Опасен“.

Той завърши, като нарече бившия световен шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър просто „приятелят на Фюри“.