Промоутърът на Тайсън Фюри Боб Аръм потвърди, че се водят преговори за безспорна битка за титлата с Олександър Усик в Саудитска Арабия, въпреки че Циганския цар отхвърли твърденията в социалните медии.

Фюри излезе в Instagram миналия месец, за да опише плановете за хитова битка с Усик в Близкия изток като „глупости“, въпреки че екипът на украинеца заяви, че преговорите са в ход.

Неотдавнашните коментари на Аръм обаче дадоха надежда на феновете, че битка за обединяване на дивизията за първи път, откакто Ленък Люис победи Ивендър Холифийлд през 1999 г., най-накрая ще се състои.

Говорейки пред Ringside Reporter, Аръм каза: „Разговарях с представител на Skills Challenge, който организира тези боксови събития в Саудитска Арабия. Познаваме тези хора, работихме за тях във връзка с битката между Джейк Пол и Томи Фюри, така че знаем кои са играчите и проведохме много интересни разговори с тях.“

На въпрос дали дискусиите с представители на Саудитска Арабия засягат двубой през декември, Аръм каза: „Да, така е“.

Фюри и Усик проведоха преговори по-рано тази година за безспорен двубой, но не успяха да постигнат споразумение, преди отборът на украинеца да се оттегли от преговорите поради исканията на Фюри.

Промоутърът на Усик Алекс Красюк хвърли вината твърдо върху Циганския цар, обвинявайки Фюри, че поставя твърде много пречки пред договорката. Въпреки това се смята, че преговорите са възобновени след това - с дискусии за потенциален двоен удар в Близкия изток по-късно тази година.

Картата в турнирен стил би видяла Фюри и Усик да се бият в една вечер заедно с Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия.

Въпреки това Фюри се изказа в социалните медии, за да тушира твърденията, че са започнали разговори за мач, като написа в Instagram: „Мога да потвърдя, че тези слухове са абсолютни глупости!“

Красюк сякаш намекна, че Фюри лъже, и че циганският крал бяга уплашен, докато написа в собствения си Instagram: „Отново си пълни гащите“.