Олександър Усик разкри, че сам е избрал да не нокаутира Антъни Джошуа в техните последователни битки. Украинецът отне титлите в тежка категория на Ей Джей в сблъсъка им на стадиона на Тотнъм през септември 2021 г., а след това ги защити в сблъсъка им в Саудитска Арабия миналия август.

Непобеденият Усик нарани Джошуа в 12-ия рунд на първия им сблъсък и го направи отново в десетия от техния реванш - въпреки че реши да не довършва британеца.

На въпроса защо не се приключи с нокаут, левичаря отвърна: „Защо да съм толкова кръвожаден? Имам победа, всичко е наред. Защо е нужно човек да пада?“

36-годишният Усик не искаше да просва Джошуа на платното пред любимите му хора - по-специално пред майка му и баща му. Той продължи: "Той има майка и баща. Това е голям удар ако човек падне. Аз не съм за това“.

Победата в неговия реванш с Джошуа постави Усик с шанс за безспорна битка за титлата в тежка категория срещу Тайсън Фюри. Но апетитният двубой се срина миналия месец, след като екипът на Усик се умори от Фюри, който продължаваше да измисля извинения, заради което да не се стигне до уговорка.

„Виждам, че нищо не се случва, той се опитва да ни изиграе и аз казах Това е всичко, чао. Той казва, ’70/30, аз съм кралят. Всичко е благодарение на мен. Не отговарям на това. Разбирам, че това е умствена игра. Кралят си е крал. И царят няма нужда да крещи, че той е кралят“.

Усик добави: "Той много се опитва да копира великия Мохамед Али, но копието е много лошо." Сега Усик е на път да се сблъска със задължителния претендент за неговата титла на WBA в тежка категория – Даниел Дюбоа - през лятото. „Ще отида във Великобритания, много обичам тази страна. Първите ми големи постижения бяха във Великобритания“.