Олександър Усик пропусна раждането на дъщеря си, докато тренираше в Испания за отложената битка с Тайсън Фюри. Украинецът трябваше да се изправи срещу Фюри за безспорната световна титла в тежка категория на 17 февруари, но мачът бе отложен, след като британецът се оказа с тежка прорезна рана на окото при един спаринг.

Съпругата на Усик Екатерина, която е омъжена за боеца от 15 години, роди в Украйна миналия четвъртък, но Усик не можа да бъде до нея. Сега двойката има четири деца. Кирило, Михалио, Елисавета и новородената им дъщеря.

„Не знам дали много хора знаят това, но той пропусна раждането на детето си заради битката с Фюри“, каза спаринг партньорът на Усик Емануел Одиасе пред вестник „Мирър“.

„Той беше в Испания и се подготвяше, когато жена му раждаше в Украйна. Беше толкова съсредоточен върху лагера, че остана в Испания и пропусна раждането заради това, така че е още по-досадно, това отлагане. Мога да си представя. Той е в Испания от два или три месеца , но дъщеря му се роди преди няколко дни“.

„Усик изглеждаше най-добрият в този лагер, толкова добър, колкото винаги. Мисля, че и той го почувства. Беше в добра форма, а след това бум, битката е отложена. Като човек, който е, не мисля, че той ще се разсейва . Желая им всичко най-добро и много здраве, досадно е, но такъв е животът. Трябва да останеш хладнокръвен, спокоен и събран, защото ако позволиш на тези неща да ти се въртят в главата, не е добре за теб.“

„Ще бъде досадно за него, защото той беше отличен в тренировъчния лагер. Той го е правил и преди, бях в Турция миналия март, когато се подготвяше за битката с Фюри, която трябваше да се случи през април, но това така и не стана. Той наистина е в добра форма и е подготвен за стила, който Фюри ще предложи“, добави Одиасе.