Дионтей Уайлдър обяви, че бъдещето му е в тежка категория, макар новата дивизия „Бриджър“ да е „създадена за мен“. През 2020 г. WBC обяви, че смята да въведе нова 18-а категория в бокса. Тя ще застане между полутежка и тежка категория и ще носи името „Бриджър“ (б.а. мостова). Уайлдър сега се готви за завръщането си на ринга срещу Роберт Хелениус на 15 октомври.

Бронзовия бомбардировач обяви наскоро, че смята да се боксира до 40-ата си година. Няма обаче намерение да сменя дивизията. Мнозина го спрягаха за идеално лице на новата категория. В момента тежка категория е всички над 90 кг., а полутежка е до 90 кг. Новата категория ще въведе нова теглова категория – до 100 кг.

„Разбирам, че хората трябва да правят пари и затова намират начини за още категории, още мачове и титли“, обяви Уайлдър. „Като боксьор на мен не ми пречи, аз не разбира всички тези категории и различни класове. Дори и да е специално създадена за мен, не бих участвал. Ще откажа“.

36-годишният Уайлдър бе детрониран като шампион в тежка категория от Тайсън Фюри, който тежи повече от него.

„Кариерата ми е в тежка категория и там ще си остана. Винаги е имало по-тежки съперници от мен. Това не ми пречи. В последния ми мач бях 105 кг., така че не е трудно за мен да кача килограми. Мога да нокаутиран съперник и с 20 кг. По-тежък от мен“.