Тони Белю разкри, че са водени разговори за излизане от пенсия и за завръщане на боксовия ринг, но смята, че това може да не се случи. Белю имаше фантастична кариера, като върхът дойде в дома на любимия му Евертън „Гудисън Парк“, когато нокаутира Илунга Макабу в третия рунд, за да спечели титлата на WBC в полутежка категория.

След тази победа Белю се изкачи до тежка категория и спечели две запомнящи се победи над Дейвид Хей, преди „Бомбардировачът“ да се оттегли през 2018 г. след загуба от безспорния шампион в тежка категория Олександър Усик.

Оттогава винаги е имало шум за потенциално завръщане на ринга, като шампионът на WBC Лукаш Розански е рекламиран като потенциален опонент. Розански е непобеден с 15-0 и в последния си двубой защити титлата с победа с нокаут в първия рунд над Ален Бабич, а двубой с Белю би дал шанс на ливърпулеца да стане световен шампион в две категории.

Бомбардировачът вече призна пред BoxingScene, че са водени разговори да се изправи срещу Розански, но смята, че възможността да излезе от пенсионирането вече е приключила.

„Донякъде се съгласих, но не изглежда, че ще се случи. Можеше да се случи, но сега не съм много сигурен. Играх си с идеята да се върна за една вечер, само за него - Розански, но изглежда, че за това вече няма шанс. Беше само една нощ и може би излизах според собствените си условия. Това беше всичко.“

Оттогава Белю има успешна кариера в телевизията, действайки като редовен експерт анализатор за събитията Matchroom Boxing на DAZN.