Конър Бен, който даде положителен допинг тест, е заплашен от тежко наказание. Шефовете на британския бокс смятат, че боксьора може да отнесе 4 години извън ринга. Бен даде позитивен тест за веществото „Кломифен“, което се използва за увеличаване на фертилността при жените, но влияе много и на тестостерона. Според вестник „Сън“ има голяма вероятност антидопинговата комисия да накаже Бен за 4 години.

Мачът на Конър Бен срещу Крис Юбанк Джуниър, който трябваше да се състои днес, пропадна. Според мнозина битката тази вечер в Лондон беше на стойност около 25 млн. паунда. Наричат я „Битката на синовете“ заради факта, че Конър Бен и Крис Юбанк Джуниър са синове на бивши величия в тежка категория.

Сега UKAD (британската допинг агенция) и VADA (доброволната антидопингова агенция) сега ще разследват случая. Само UKAD имат правомощията да наложат наказание. Конър Бен даде пробата пред VADA, а Еди Хърн твърди, че след това е имало негативна проба пред UKAD. Промоутърът от Matchroom Boxing заплаши, че ще заведе съдебно дело, ако шефовете на бокса откажат да ръководят мача.

Бащата на Конър Бен – Найджъл излезе пред медиите, за да защити сина си и да поиска името му да бъде изчистено. „Знаете, че сме в пълен шок. Аз съм със сина си за последните 10 седмици и гледам как тренира. Той е отдаден на тренировките. Обичам сина си. Ще стигнем до дъното на това“, написа Найджъл Бен в социалните мрежи.