Сериозно объркване се появи относно позитивния допинг тест на Конър Бен. Боксьорът, който трябва в събота да се бие с Крис Юбанк Джуниър в „Битката на синовете” е дал положителна проба за „Кломифен”, лекарство използвано за увеличаване фертилността при жените. Веществото е забранено, но се използва от атлети, защото увеличава силата.

Тестът даден от Бен е направен от VADA (Асоциацията за доброволно антидопингово тестване). Според медиите в Англия обаче, след този тест Бен се е подложил на друг пред UKAD (Антинодипнговата агенция на Великобритания), която управлява VADA. Вторият тест е негативен, а се твърди, че двамата боксьори са били отдавна уведомени за позитивния първи тест и знаят това от 23 септември.

След излизането на данните от VADA вчера, Британския борд за контрол на бокса забрани провеждането на мача в събота. Промоутърът Еди Хърн обаче е на мнение, че такъв бой ще има.

„В най-добрия случай всичко продължава нормално и мач ще има в събота”, обяви Хърн пред talkSPORT. „Най-лошият сценарий е отлагане на срещата и насрочването на друга дата за нея. Мач между Бен и Юбанк Джуниър ще има 100%. Той е по-голям от всичко, просто може да не е в събота”.

Позитивният тест е правен през август, но бе оповестен само няколко дни преди мача.

„ В момента няма нарушаване на допинг правилата. Нещо, което не е обявено публично. UKAD обяви вече резултатите от своите тестове и те са публично достояние. А теста на Бен от UKAD е негативен”, добави Хърн.