Промоутърът на Тайсън Фюри разкри, че британецът е загубил почти 2 милиона долара, опитвайки се да избегне третата си битка срещу Дионтей Уайлдър. Шампионът в тежка категория Фюри, оформи решително съперничеството си с Уайлдър през октомври 2021 г., като го нокаутира брутално в тяхната трилогия. Това отбеляза втората победа на Фюри с нокаут над Бронзовия бомбардировач, след като спечели реванша през февруари 2020 г. с нокаут, като първата им среща завърши със спорно равенство.

Циганския цар направил всичко възможно да избегне трета среща с Уайлдър, за да направи безспорна битка за титлата в тежка категория срещу местния съперник Антъни Джошуа. Безспорният сблъсък беше договорен за август същата година, но арбитражен съд реши, че вместо това Фюри трябва да се бие с Уайлдър за трети път. Франк Уорън вече разкри изпитанието, накарало Фюри да загуби близо 2 милиона долара в неуспешна борба със случая.

„Клаузата за реванш с Дионтей Уайлдър не я искахме“, каза Уорън пред talkSPORT. „Случи се, правният съвет беше, че клаузата е изтекла, но не беше. Ако си спомняте по онова време, хората казваха, че битката е Тайсън срещу Джошуа и аз отново имах тези преговори“.

„Това, което се случи с клаузата за реванш преди всичко с Уайлдър, е, че те я наложиха и губещият трябва да я наложи, а не победителят. Уайлдър я поиска, след което тя отиде в съда. Междувременно това провали възможността за бой между Тайсън и Джошуа“.

„Загубихме делто, така че това струваше на Тайсън почти 2 милиона долара в съдебни такси за тази битка“.

Оттогава Уайлдър намекна за четвърта среща срещу Фюри, като бащата на британеца Джон се опасяваше, че Уайлдър може да бъде „убит“, ако това се случи. Провалената безспорна битка на Фюри с Усик отвори вратата за дългоочаквана битка срещу Джошуа, който ще се бие с Джърмейн Франклин тази събота.