Тайсън Фюри направи преглед на кариерата си и отправи специални похвали към човека, който му е бил най-трудния противник, като каза, че той има "сърце на лъв". 35-годишният шампион на WBC в тежка категория е непобеден в кариерата си от 34 мача, като има 33 победи и едно равенство. Това беше първият му двубой с Дионтей Уайлдър, който според мнозина Фюри направи достатъчно, за да спечели.

Той се прочу с това, че след тежък нокдаун в последния рунд възкръсна, за да победи броенето на съдията и след това да вземе равенството. След това той победи Уайлдър в още два двубоя, в които Уайлдър показа своя нрав, след като беше повален в нокдаун и сам се изправи няколко пъти.

След третия и последен двубой през октомври 2021 г. Уайлдър се е бил само веднъж срещу Робърт Хелениус, въпреки че води продължителни преговори за мач с Анди Руис и Антъни Джошуа, като последният все още е възможен. Говорейки пред TNT Sports Boxing, Фюри имаше много похвали за най-предизвикателния си съперник досега.

„Честно казано, Дионтей има сърце на лъв. Без значение какво казва за мен или какво казваме един за друг, трябва да се възхищаваш на някого, с когото си се сражавал три пъти“, обяви Фюри. "Независимо дали имах подкови в ръкавиците или той беше облякъл костюма си прекалено стегнато, уважавам факта, че сме имали трилогия и сме си забивали юмруците един в друг, и вероятно сме си избили години от живота си. Той не може да повярва, че е загубил, просто трябваше да си измисли причина. Имаше толкова много оправдания за това защо е загубил и мисля, че това е просто глупаво наистина".

Откакто се би с Уайлдър, Фюри нокаутира Дилиан Уайт и Дерек Чисора, а следващият му мач е с Франсис Нгану в Рияд, след което предстои огромният сблъсък с Олександър Усик в Саудитска Арабия, който да обедини всички пояси в тежка категория.