Тайсън Фюри срещу Олександър Усик вече са подписали договор за битка обединяваща всички пояси в тежка категория. Все още датата на събитието не е оповестена, но се очаква то да е в следващите месеци. Шефът на Matchroom Boxing Еди Хърн дори даде на феновете още по-големи поводи за радост, като разкри интересна подробност – запалянковците може да получат не е един, а два сблъсъка между Фюри и Усик.

Известно е, че е финализирана сделката за срещата между Фюри и Усик, която ще обедини световните титли на WBA, WBC, IBF и WBO в тежка категория. Подробностите за подписаните договори се пазят в тайна от участващите страни. Смята се, че боят може да е на 23-и декември в Рияд, Саудитска Арабия. Но датата може да е и в началото на следващата година.

Хърн обаче не е обвързан със страните и затова с удоволствие разказа какво е чул като слухове от своите връзки.  "Чух, че има клауза за реванш, каквото и да се случи", обяви Хърн пред iFL TV.

Това предполага клауза за гарантиран двустранен реванш, каквато стана полуобичайна при големите битки през последните години. Това би позволило на Фюри или на Усик, който и да загуби, да активира клаузата за реванш и да наложи втори двубой, който трябва да се проведе след това.

Ако Хърн е прав, феновете могат да очакват да видят битката за безспорната световна титла в тежка категория, която ще бъде последвана от двубоя "Фюри - Усик II".

Именно подобна клауза за реванш бе причина за провала на преговорите между двамата по-рано тази година. Сега явно това няма да е пречка.

В отделно интервю по-рано Хърн заяви: "Тази битка е чудесна за бокса, надявам се да се случи. Това е битката, която Фюри трябваше да приеме преди това, но ако се случи, ще бъде фантастично. Добре е за бокса, защото първото нещо, което си мисля, е: "Добре, трябва да направя мач на Антъни Джошуа срещу Деонтей Уайлдър и трябва да направя мач на Конър Бен срещу Крис Юбанк-младши. Да завиждам? Ни най-малко. Доволен съм“.