Докато Тайсън Фюри очаква реванша с Олександър Усик, бившият световен шампион в тежка категория вече е започнал ново спортно начинание: конни надбягвания. В петък 36-годишният Фюри ще участва в дългоочакваната битка в Нюмаркет, за да види дебюта на новата си кобила "Big Gypsy King" на състезателната писта.

Двегодишният кон, трениран от Даръл Холанд, ще се състезава в 17.45 ч. в девическата надпревара, която е второто състезание от вечерния турнир на пистата, наричана "централата на състезанията". И тъй като Циганския цар сега се бори да стане крал на хиподрума, победителят в Група 1, превърнал се в треньор, Холанд изрази оптимизъм по отношение на перспективите на кобилата.

"Big Gypsy King е много хубава кобила и има голямо телосложение - точно като собственика си!", каза той пред вестник „Сън“. "По традиция конете са голяма част от семейството на Тайсън. За спорта е прекрасно, че в него участва световна суперзвезда като него. Запознах се с мениджъра на Тайсън - Спенсър Браун и нещата тръгнаха оттам. Много се радвам, че Тайсън вече е част от екипа на конюшнята "Харатон Корт".

Това не е първият път, в който Фюри се оказва замесен със спорта, след като през последните години имаше кон, кръстен на негово име. Наистина, тренираният от Денис Хоган седемгодишен кон се състезава в Роял Аскот това лято, след като дни преди това беше купен от Qatar Racing, отбелязвайки значително възстановяване за коня, който страдаше от заболяване в продължение на почти две години, след като през 2020 г. триумфира в в Аскот.

Според Холанд Фюри все още не е посетил конюшнята в Екзининг предвид натоварения си график, но е бил държан в течение чрез видеоклипове. Треньорът също така е пътувал за Саудитска Арабия, за да гледа мача на Фюри с Усик през май в знак на благодарност. Очаква се Фюри да се завърне на боксовия ринг през декември тази година, като след зашеметяващата победа на украинеца е насрочен реванш срещу Усик в Саудитска Арабия.