На феновете на бокса може да им бъде простено, че са загубили вяра, че наследството, определящо обединението на четирите пояса между Олександър Усик и Тайсън Фюри, наистина ще се случи, като се имат предвид няколкото неуспешни етапа на преговорите. Мениджърът на Фюри обаче разбуни духовете, че може да има положителна актуализация за дългоочаквания безспорен сблъсък към края на тази година.

Въпреки че Спенсър Браун беше скромен около всякакви подробности, докато се появяваше в битката с Теди Атлас, той изглежда намекна, че продължават разговори за организирането на Фюри срещу Усик в Саудитска Арабия.

„Не мога да разкрия нищо, което се случва в момента, но ако имате Коледен списък с желания с една битка, която искате да видите в тежка категория, това може да се случи”, обяви Браун. „Ще кажа следното: саудитците ще сбъднат Коледа на всички – това е всичко, което мога да кажа“.

Разделянето на портфейла, клаузите за място и реванш са само част от проблемите, които доведоха до пропадането на битката по-рано през годината, като някои наблюдатели държаха отговорен Циганския цар. За да добави към окуражителните коментари на Браун, промоутърът на Фюри Франк Уорън също заяви в скорошно интервю, че е уверен в организирането на битка между неговия подопечен и световния шампион Усик.

Битката на Фюри със звездата на ММА Франсис Нгану, която ще се проведе в Рияд следващия месец, не беше особено добре приета от феновете на бокса, но скоро всичко ще бъде простено, ако историческата битка с Усик наистина е следващата.