Най-популярната боксова категория най-накрая ще има обединен шампион, след като Тайсън Фюри и Олександър Усик официално подписаха договор за бинтка, която ще обедини поясите на WBC, IBF, WBA, WBO. Легендата в тежка категория Майк Тайсън няма съмнение кой ще си тръгне от ринга с коланите.

Изглеждаше сигурно, че Фюри и Усик ще се бият един срещу друг за безспорната титла, когато украинецът се качи на ринга през декември миналата година, след като Циганския цар се саморазправи с Дерек Чисора. Сделката за двубой на "Уембли" през април беше сравнително близка, след като Усик се съгласи само на 30% от сумата, но в крайна сметка преговорите се провалиха заради финансовите условия на реванша.

И двамата бойци продължиха напред, като през август Усик успешно защити поясите си на WBA, WBO и IBF срещу Даниел Дюбоа, а Фюри обяви кросоувър бой срещу бившия шампион на UFC и световен рекордьор по най-силен удар Франсис Нгану.

Сега беше обявено, че феновете ще получат сблъсъка, за който настояваха, след като и двата отбора потвърдиха, че двубоят е подписан за Рияд, Саудитска Арабия. В разговор с iFL TV по-рано през годината "Железният" Майк прогнозира, че човекът, който е кръстен на него, ще излезе начело.

"Тайсън Фюри ще победи. Той ще се наложи над него. Усик не може да тича толкова дълго с него, Тайсън ще го изтощи. Той ще се нахвърли върху него и ще го измори, а след това ще го удари“, обяви Железния Майк.

„Усик няма да спечели титлите с бягане. Аз съм голям фен на Усик, но той няма да победи Тайсън, движейки се и бягайки, накрая ще трябва да се бие."

На въпроса колко дълго Фюри може да властва в дивизията, бившият шампион в тежка категория отговори: "Колкото дълго иска, може да е година, два дни, колкото дълго иска, толкова дълго може да властва."

Двубоят Фюри-Усик трябва да се състои някъде около Коледа или в началото на следващата година. Официалната дата ще бъде обявена след битката на Фюри с Нгану.