Ютубърът Джейк Пол вече се подготвя за седмия си професионален мач в бокса, който ще се проведе на 26 февруари в Саудитска Арабия срещу Томи Фюри. Пол има все по-голямо влияние в спорта, където работи от двете страни на въжетата, за да изгради имиджа си.

По време на ранните етапи на кариерата си, Пол е генерирал значителни приходи от своите pay-per-view битки, въпреки че се е бил само с бивши ММА бойци, включително Андерсън Силва и Тайрън Уудли. А треньорът по бокс Теди Атлас, който е част от залата на славата и бивш треньор на Майк Тайсън смята, че Пол е подбирал опонентите си по подобен начин на легендата Флойд Мейуедър.

"Той върви по стъпките на великия Флойд Мейуедър, наистина, и това е нещо положително", каза той в подкаста си, когато сравни звездата от YouTube с пенсионираната боксова легенда. "Не говорим за това като за боец. Говорим за това в този бизнес, като бизнесмен, като мениджър, просто като умен пресметлив човек. Пол притежава всяка частица от Флойд и точно като него подбира добре опонентите си и е гениален бизнесмен“, обяви Теди Атлас.

Въпреки, че Мейуедър изпитва неприязън към звездата от YouTube, вероятно той може да прогресира в спорта, особено ако спечели най-голямата победа в кариерата си над Фюри следващия месец. Британецът ще бъде първият изпит на Пол срещу боксьор от такъв ранг и той не го приема лекомислено.

С традиционното на Мейуедър самочувствие, Пол вече заяви, че знае какъв удар ще използва, за да сложи край на мача с Фюри. "Аз и Томи ще бъдем около три кръга макс", каза Пол пред iFL TV. "Той просто няма да е подготвен нито за момента, нито за това, което аз ще му предложа. Ще се опитам да го нокаутирам. Всъщност искам той да е първият човек, когото нокаутирам с лявата си ръка, така че работя върху това.“