Дионтей Уайлдър включи равенството си с Тайсън Фюри, когато беше помолен да класира трите най-добри нокаута в боксовата си кариера. Мнозина смятаха, че бившият световен шампион в тежка категория на WBC е имал късмет да се спаси от поражение след първия си двубой с Циганския цар, в който отбеляза два нокдауна, но изглеждаше, че през повечето рундове е бил в голяма степен надвит. Вторият нокдаун в 12-ия рунд винаги е бил спорен за Уайлдър.

Преди това той заяви, че според него съдията Джак Рийс е броил бавно и така е дал шанс на Фюри да се изправи. Когато бе помолен да назове най-добрите си нокаути, Уайлдър каза: "Най-студените нокаути? Има толкова много. Ще ви дам тези, които изпъкват в съзнанието ми. Берман Стиверн II - преобразих се, имах външно преживяване с него. Беше толкова лудо. Артур Шпилка, Шпилка беше друг. И нокаутът на Фюри в 12-ия рунд, защото определено му набих задника... Спечелих този бой с две ръце“.

"Не само с това, че го нокаутирах, а и с това, че съдията му даде повече време, защото смяташе, че така е правилно заради вида на битката, която беше. Беше много очакван бой, имаше много залог и понякога тези рефери излизат извън рамките на характера си с чувството, че "Аз трябва да направя това, което е най-добро за спорта", вместо това, което е в правилата. Определено го нокаутирах. Съдията беше Джак Рийс и ако се върнете назад и погледнете някой от неговите мачове, той прекратява много мачове рано. Понякога те дори не успяват да се изправят, а той ги маха. Когато нокаутирах Фюри, буквално го видях със собственото си аз, това е една от причините да бъда толкова изненадан“.

"Не само с броенето, но и с това, че видях как очите на този човек се върнаха назад в главата му, така беше. Видях как вените му изскочиха от главата и разбрах, че има сътресение на мозъка. Нямаше го, това е нокаут, точка."

За нещастие на Уайлдър, напоследък той е бил в ролята на получател на нокаути от най-високо ниво. През 2020 г. той беше нокаутиран от Фюри и загуби световната си титла в тежка категория на WBC в реванша. След това, през 2021 г., той отново падна от британеца в трилогията им. Фюри оцеля още веднъж и брутално нокаутира Уайлдър в 11-ия рунд.

Американецът се завърна през 2022 г. с нокаут на Робърт Хелениус, но оттогава загуби още два пъти. Миналата година той беше надвит от Джоузеф Паркър, а след това брутално нокаутиран от Жилей Жан през юни. Бъдещето му сега е неясно, като мнозина очакват той да се пенсионира, въпреки че не е показал признаци, че ще го направи.