Майк Тайсън се нахвърли върху Дионтей Уайлдър в експлозивна тирада, след като научи за опасенията на американеца за здравето му. Бившият шампион на WBC в тежка категория Уайлдър, както и много други, изрази опасения за Тайсън преди противоречивия му сблъсък с Джейк Пол.

Бронзовият бомбардировач твърди, че Пол потенциално би могъл да постави боксовата легенда в "кома" в битката им в Тексас през ноември. Коментарите на Уайлдър навлякоха гнева на Тайсън, който заяви пред Esquire: "Всички казват, че това е безсмислено, но той на колко години е? Той не е това, което съм аз. Той не може да отиде в Монголия и някой да знае кой е."

Уайлдър не може да повярва, че Тайсън е получил разрешение да се бие с Пол, който е 31 години по-млад, и смята, че хората около него не са в негов интерес. 38-годишният Уайлдър заяви: "В крайна сметка на никого не му пука за Майк. Можем да говорим за плюсовете и минусите, но в крайна сметка на никой не му пука за него. Не мисля, че на някого му пука за Майк, защото ако му пукаше, нямаше да санкционира боя“.

"Може да кажат, че са направили тестове и всичко останало, добре, но стига да си готов да понесеш последствията, ако нещо лошо се обърка."

Мотивацията на Тайсън да се бие с превърналия се в боксьор ютубър е поставена под въпрос заради парите. Но Тайсън настоява, че пристрастието му към вдигането на ръка, а не голямата заплата, която ще дойде от двубоя в Netflix, го е накарало отново да сложи ръкавиците.