Бившият шампион на IBF в полутежка категория Глен МакКрори иска да види как Деонтей Уайлдър окачва ръкавиците си завинаги. Бронзовия бомбардировач е само бледа сянка на себе си след унищожителната трилогия с Тайсън Фюри.

През декември Уайлдър бе пребит от Джоузеф Паркър, а миналия месец бе нокаутиран от Жилей Жан. Мнозина очакваха, че той ще се оттегли след последния си мач, но все още няма официално изявление.

Вместо това Уайлдър е свързван с преминаване в по-лека категория. Новосъздадената „бриджър уейт“ дивизия, която се намира между тежка и полутежка категория, е с тегловно ограничение от 91 до 102 кг. и е призната от WBC и WBA.

Евгени Тишченко е носител на титлата на WBA, а Лорънс Окоули притежава титлата на WBC.На Околи е наредено да защитава зелено-златния си пояс срещу Кевин Лерена, въпреки че президентът на WBC Маурисио Сулейман настоява, че Уайлдър може да се изправи срещу победителя, ако той подаде молба до организацията.

Преди това Уайлдър притежаваше титлата на WBC в тежка категория, преди да я загуби от Фюри през 2020 г. Ако получи шанс да се бие с победителя от мача Окоули - Лерена и го победи, тогава ще се присъедини към прочутия списък на световните шампиони в две категории.

Но МакКрори не е привърженик на идеята. "Категорично не", казва МакКрори пред talkSPORT.com, когато го попитахат дали смята, че Уайлдър трябва да се бие в нова категория. "Той трябваше отдавна да окачи ръкавиците си. Едно от най-големите ми притеснения е, че балансът му е изчезнал. Цялата ти основа като боксьор е основата, трябва да имаш добра основа, балансът ти трябва да е добър. Ако погледнете великите като Шугър Рей Робинсън, Мохамед Али и Принс Насим Хамед, всички те имат страхотни основи. Основата на Уайлдър е напълно разрушена. След като тя е изчезнала, той трябва да се откаже. Няма значение в какво тегло си, всеки ще те нокаутира. Но е много трудно да си тръгнеш и да кажеш: "Знаеш ли какво, спечелих си парите, бях световен шампион в тежка категория, имах успехите си, време е да си намеря работа"."