Шампиоът на WBO Джоузеф Паркър изобщо не е впечатлен от представянето на Антъни Джошуа в битката му с Карлос Такам, която бе спечелена от великобританеца в 10-ия рунд след спорен технически нокаут.

Джошуа бе по-добрият боксьор на ринга, но имаше известни проблеми, свързани с добре пласираните удари на Такам по време на цялата битка. Колкото повече време минаваше, толкова повече Такам започваше да се справя по-добре, а Джошуа изглеждаше все по-изморен. Роденият в Камерун боксьор се озова в тежка ситуация в 10-ия рунд, когато Джошуа пласира няколко добри удара, но опонента му не изглеждаше разклатен и продължи да се движи добре, но реферът Фил Едуардс се намеси, за да прекрати битката и да даде победата на Джошуа чрез технически нокаут.

Промоутърът на Джошуа обеща още три супер битки, Кобрата не е сред тях

Намесата на съдията разочарова всички фенове на стадиона, които силно се възмутиха от решението му и започнаха да го освиркват. Дори Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн признаха, че реверът е прибързал с прекратяването на срещата.

Джоузеф Паркър също смята, че прекъсването е дошло прекалено рано и е бил впечатлен от това колко добре Такам се е справил със само две седмици за подготовка.

Антъни Джошуа: Боят с Уайлдър ще се случи

Златан Ибрахимович: Джошуа е човекът

"Колкото повече го наблюдавам (Джошуа), толкова повече искам да се бия с него. Искам това от векове, но ги чакам да направят добро предложение. Колкото повече го гледам, толкова повече мисля, че ще го нокаутирам", заяви Паркър.

"Много пъти съм казвал, че искам да се бия с Джошуа, за да покажа на какво съм способен. Той е голям, силен и умен, но мисля, че той е просто един средняк, той е роботизиран. Хвърляше се постоянно, но не мисля, че изглеждаше впечатляващо. Не се движеше много, а чакаше да улови Такам с някой мощен удар", добави Джоузеф Паркър.