Дългоочакваният реванш на един от най-великите боеве в историята на женския бокс ще се състои на 20-и май в Дъблин. Тогава Кейти Тейлър и Аманда Серано ще се срещнат за втори път.

Битката беше обявена, когато Тейлър се присъедини към Серано на ринга, след като пуерториканката победи Ерика Крус с единодушно съдийско решение в Ню Йорк в събота вечер, за да стане безспорен шампион в категория перо.

Тейлър спечели зашеметяващ първи двубой със Серано миналия април, в разпродадената зала Медисън Скуеър Гардън, с разделено съдийско решение, за да остане безспорен световен шампион в лека категория.

Титлите на Тейлър в лека категория отново ще бъдат наградата за победителя в Дъблин през май, тъй като тя се бие в родината си за първи път в професионалната си кариера.

36-годишната Тейлър спечели всичките си 22 битки като професионалист, последно срещу Карен Карабаджал в Лондон през октомври, като рекордът на Серано сега е 44-2-1 след победата й над Крус в събота.

Тейлър каза за реванша си със Серано: „Това е нещо повече от сбъдната мечта – моят дебют в Ирландия срещу Аманда Серано. Това е невероятно. Последната битка беше епична и не очаквам нищо по-малко от следващата“.

Треньорът на Серано, Джордан Малдонадо, каза: „Тейлър се би с нас тук, в Ню Йорк. Ние сме Пуерториканци, но това е основно нашият дом. Едно от нещата, които бях казал, е, че единственият начин да приема битката с Кейти Тейлър е, ако е в Ирландия. Тя го заслужава“.

Серано каза на ESPN през декември: „Много хора искат да видят двубоя и мисля, че това укрепва женския бокс. Мисля, че това поставя удивителния знак и показва, че сме тук и ще продължим да поемаме предизвикателството.“