Британският бивш претендент за титлата в тежка категория Дилиан Уайт (30-3, 20 нокаута) обсъди шансовете на сънародника си Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) да успее в реванша срещу Олександър Усик (22-0, 14 нокаута).

През май в Рияд (Саудитска Арабия) Усик измъкна победата над Фюри с разделено съдийско решение и стана първият безспорен шампион в дивизията през последните 25 години. Големите мъже ще проведат реванш на същото място през декември.

"Това е тежка категория“, каза Уайт пред IFL TV:. Не можеш да изключиш нищо. И не можеш да отпишеш Фюри. Но е възможно всички тези тежки битки да му се отразяват. Кой знае? Той е обикновен човек. И е имал много тежки битки. Падал е неведнъж. Възможно е това да се е отразило. А също така е възможно всичко това вече да не го възбужда и мотивира".

Уайт се би с Фюри и загуби с нокаут пред 94 000 зрители на „Уембли“ през 2022 г.

Сега Уайт смята, че ако "Фюри се подготви добре за втория двубой, ще има шанс. Но нека не забравяме, че увереността на Усик в момента е извън класациите. Ако преди е смятал, че може да надвие само Тайсън, сега вече знае със сигурност какво може да го разтърси. А това означава, че този път на Тайсън ще му бъде много по-трудно“.