Ерол Спенс смята, че неговият сблъсък срещу Терънс Крофърд тази събота е най-голямата битка за последните 20 години. Ако това се окаже вярно, това ще засенчи мачовете на Флойд Мейуедър с Конър Макгрегър и Мани Пакяо. Тези битки донесоха съответно 4,3 милиона и 4,6 милиона PPV покупки.

Разбира се, дори и да не се стигне до рекорд битката между Крофърд и Спенс е огромна. Когато Мейуедър спечели над 4 милиона покупки от пей пър вю за битките си с Пакяо и Макгрегър, беше различна ера, преди пиратството да излезе извън контрол. В днешно време е изключително трудно битките да прескочат границата от 1 милион покупки.

Спенс - Крофърд предизвика голям интерес, но Ерол трябваше да свърши тежката работа, за да развълнува феновете, защото Крофърд остана на заден план при медиите. Винаги когато Крофърд е давал интервюта, той е давал кратки отговори на въпроси и не е любимец на публиката.

„Това е много по-голямо от предишните мачове. Пакяо беше нещо като обвивка на себе си и това беше просто кръстосана битка“, каза Ерол Спенс пред Sporting News, когато го попитаха дали битката му с Терънк Крофърд е по-голяма от отменения му сблъсък с Мани Пакяо преди няколко години.

Щеше да има голям интерес от страна на феновете, ако битката на Спенс с Пакяо се беше състояла, но нищо подобно на PPV числата, които генерира сблъсъкът му с Мейуедър. Отново, това е различна ера и сега е невъзможно да се съберат подобни PPV числа от 2015 г.

„Това щеше да доведе много повече фенове, които не гледат бокс, защото Пакяо е такава икона“, каза Спенс. „При битката с Терънс Крофърд всичко е свързано с наследство. Чувствам, че това е най-голямата битка през последните 20 години, особено в Showtime pay-per-view“, добави Спенс.

„Това ще бъде невероятно събитие. Нямам търпение. Трябва да използвам всичко, което имам, за да го победя. Знам, че той тренира усилено, идва 100% концентриран и манталитетът му е точно като моя, а това е да ме печели и да доминира“, каза Ерол за Крофърд.

И двамата боксьори са непобедени в кариерите си. Крофърд има 39 победи от 39 мача с 30 нокаута. Спенс пък е с 28 победи и 20 нокаута. Победителят в събота вечерта в Лас Вегас печели безспорната титла в категория полусредна. Крофърд е носител на титлата на WBO, докато поясите на WBC, IBF и WBA са притежание на Спенс.