Ерол Спенс Младши обяви бъдещия си съперник Терънс Крауфорд за един от най-добрите бойци в бокса, но веднага след това заяви, че се надява да не разбие твърде много лицето му, когато двамата се срещнат на 29 юли в Лас Вегас.

„Терънс е велик боец и аз ще пречупя волята на друг велик боец. Психически и физически, ще доминирам и ще изляза на върха“, каза Спенс. „Терънс не се е бил с никого. Дори Шон Портър каза, че не е тренирал както трябва срещу него. Кел Брук вече беше сломен. Счупих окото на Кел Брук преди това”.

Шампионът в три дивизии и настоящ носител на титлата в категория полусредна Крауфорд има 39 победи от 39 мача и 30 нокаута. Той е в серия от 7-0 със 7 нокаута откакто започна да се бие в полусредна категория от 2018 г. насам, побеждавайки Джеф Хорн, Хосе Бенавидес Младши, Амир Хан, Егидиюс Кавалиаускас , Брук, Портър и Дейвид Аванесян по пътя.

Дългата кариера в полусредна категория на Спенс се простира в 28 спечелени мача от 28 и 22 нокаута. Спенс нокаутира Брук през 2017 г., за да спечели първата си световна титла и спечели с разделено съдийско решение срещу Портър през 2019 г. Крауфорд отбеляза победи с технически нокаут срещу Брук през 2020 г. (четвърти рунд) и Портър през 2021 г. (10-ти кръг).

„Това ще бъде много едностранен бой. Ще отнеме няколко рунда, защото той е корав пич. Но всеки накрая се отпуска и ние ще го разбием. Дано не му размажа лицето твърде много“, каза Спенс.

Спенс е шампион на WBC, WBA и IBF и победителят от битката ще бъде коронован като първият безспорен шампион в бокса от ерата на четирите пояса.

„Мога да ви гарантирам, че това ще бъде изпълнен с екшън двубой от старата школа“, каза Спенс. „Ако сте жадували за онези стари битки, трябва да се включите в тази. Това е легендарна битка. Като оставим коланите настрана, говорим само за тези двама бойци, това е най-голямата битка в бокса. Особено заради действията, които предприемаме. И двамата вървим към победата.”