Победителят в съботния двубой между Саул Канело Алварес и Джермел Чарло ще получи специален пояс от Световния боксов съвет - "Поясът на Пуебла". WBC има дълга традиция да създава еднократни възпоменателни титли за значими събития.

Чарло, безспорният шампион в средна категория, ще премине в по-горна категория с цели две дивизии, за да предизвика Канело, който притежава безспорната корона в суперсредна категория. Двубоят ще бъде начело на PPV картата на Showtime от T-Mobile Arena в Лас Вегас, САЩ, на 30 септември.

"За изработката на колана са използвани две от най-важните занаятчийски техники в щата Пуебла - талавера и бродерия. Бродерията е направена от Матилде Хуарес, занаятчийка и художничка от Пуебла, която показва чрез бродерия и нанесени цветове най-представителните модели на различни места в щата Пуебла", обяснява WBC в изявление.

"Талаверата обрамчва плочата на колана с традиционен, изискан и богато украсен дизайн от Пуебла. Перото, което е представително за Пуебла, в това издание е направено и чудесно изпълнено в черно, с намерението да се изобрази и подчертае древен дизайн, успявайки да предаде, съхрани и прослави традицията на Пуебла. Забележително е, че катедралата на Пуебла, която е един от най-представителните паметници в тази красива държава, е изобразена на видно място, подкрепена от два извисяващи се ангела, които са фокусна точка плюс част от историята на Анхелополис."