Наоя Иноуе е смятан за един от най-добрите бойци в света и е станал безспорен шампион в няколко теглови категории, но сега новоизлюпеният световен шампион на IBF в категория перо Анджело Лео заяви, че е повече от готов да излезе на ринга с "Чудовището".

За последен път Иноуе беше в действие през май, когато защити титлите си на WBC, WBO, WBA и IBF в категория супер петел с победа в шестия рунд срещу Луис Нери в "Токио Доум" в Япония.

31-годишният боксьор не губи време и се завръща на ринга през септември, когато поставя на карта безспорната си корона срещу Ти Джей Дохени в зала „Ариаке Арена“, отново в Токио. През последната година японската звезда се състезаваше в категория супер петел, като феновете вече спекулират дали някога ще направи крачка нагоре към категория перо.

В тази теглова категория в събота беше коронясан нов световен шампион, когато Анджело Лео записа една от изненадите на годината като нокаутира Луис Алберто Лопес в 10-ия рунд. След победата си Лео веднага оповести намеренията си, като разкри, че е готов или за обединителен сблъсък с друг настоящ шампион в категория перо, или да посрещне Иноуе в категорията за голям сблъсък.

"Искам да се бия с всички шампиони, независимо дали това ще бъде Рафаел Еспиноза за обединителен двубой. Наоя Иноуе, който и да е той. Това означава много за мен, да се бия в родния си град. Отдавна копнея за този момент. Както казах, какъв по-добър начин да го направя от това да се бия за световната титла и то с нокаут?

"Това ляво кроше го тренирахме в лагера в продължение на четири, пет месеца. Не в залата, а в моята стая пред огледалото. Просто продължавах да хвърлям това ляво кроше. И това ми се отплати в 10-ия рунд."

Лео вече е световен шампион в две категории, като преди това беше и шампион на WBO в супер петел, побеждавайки Трамин Уилямс за вакантния пояс през 2020 г., а пет месеца по-късно го загуби от Стивън Фултън.

Преди Иноуе евентуално да се замисли за преминаване в категория перо, изглежда, че за него са останали редица потенциални съперници в супер петел, включително Сам Гудман и Муроджон Ахмадалиев, които могат да бъдат повикани като задължителни претенденти срещу "Чудовището" в близко бъдеще.