В главното събитие на шоуто в Албакърки, САЩ, световният шампион на IBF в категория перо Луис Алберто Лопес (30-3, 17 нокаута) от Мексико беше нокаутиран от бившия шампион на САЩ Анджело Лео (25-1, 12 нокаута). Това е една от най-големите изненади на годината.

Лопес защитаваше титлата си за четвърти път и бе големия фаворит в боя. Лео обаче се боксираше пред родната публика.

Лопес започна със своя собствен стил. Разтегливи атаки, много удари. Лео се опитваше да противодейства, движеше се много. Шампионът притисна съперника си в ъгъла на ринга, изтощавайки го с удари в тялото.

Лео внезапно пое инициативата. Изглежда, че Лопес малко се е увлякъл с атаките си и не е напълнил резервоара с достатъчно гориво. Претендентът поема своите удари, а шампионът изглежда бавен и уморен.

Лопес се стабилизира в средата на мача. По-уверен в 6-ия рунд, отново започна да притиска противника си. Лео се опитваше да противодейства, движеше се добре. Претендентът изглеждаше много добре.

За да дойде 10-и рунд и голямата изненада. Лео контрира слаб удар на шампиона с ляво кроше. Лопес е на платното. Това е нокаут. Най-добрият нокаут на годината!