В главното събитие на шоуто в Токио, Япония, днес, световният шампион на WBA в категория петел Такума Иноуе (19-1, 5 нокаута) защити титлата си в битка с бившия шампион на дивизията Джервин Анкахас (34-4-2, 23 нокаута). Японецът спечели битката с нокаут в девети рунд и запази пояса си.

Левичарят Анкахас започна силно. Той имаше страхотен 2-ри рунд. Два пъти остана отблизо, два пъти работи здраво върху тялото на шампиона. Като оставим настрана тези епизоди, битката е малко като състезание по фехтовка. Шампионът направи два поредни добри епизода в 3-ия рунд.

Интересно решение от Анкахас след това. Той остави Инуе да води битката. Изглежда нещо се случи с играта на краката на претендента. Но шампионът с готовност прие битката в центъра на ринга. Тактическата конфронтация внезапно се превърна в „битка в телефонна кабина“. Хубав бой.

Инуе се движи много. И в тези моменти той е много добър. Анкахас успя да наложи размяна в 7-ия рунд и битката веднага се изравни. Като се има предвид, че ударите на филипинеца са по-мощни, интригата остава. Или не? Претендентът падна на земята в 9-ия рунд, след като получи удар в тялото. Това е краят на битката. Инуе печели с нокаут Неочакван завършек на хубава битка.