Франсис Нгану е търсен на боксовата сцена в тежка категория след десетрундовия двубой с Тайсън Фюри. Въпреки че загуби с разделено решение, бившият шампион на UFC напусна ринга като морален победител, след като повали Фюри в нокдаун и надмина всички очаквания.

На спектакъла в Саудитска Арабия присъстваха боксови легенди и някои от най-големите имена от спорта и шоубизнеса. Тази седмица беше съобщено, че бизнесмените, които стоят зад него, искат Нгану да се бие отново още на 23 декември.

Пред TMZ Sports в отговор на думите на промоутъра на Антъни Джошуа, че неговият човек ще заеме противоположния ъгъл на тази дата, Нгану заяви, че това е „твърде рано“.

„На първо място, това е твърде рано“, обяви камерунецът. „Второ, моят най-голям фокус, що се отнася до бокса, е реваншът ми с Тайсън Фюри. Това е най-важното нещо за мен в момента, всичко останало в бокса идва след това“.

Преди това зимната дата беше запазена за безспорния двубой на Фюри с Олександър Усик, но заради тежките десет рунда за британеца този бой се отлага за февруари 2024 г. Нгану иска реванш и е готов да изчака, за да го получи.

„Бих бил готов да изчакам, те ще се бият някъде през февруари вместо на 23 декември, което е моя грешка, не трябваше да го удрям толкова, тогава те щяха да се бият през декември и тогава може би щяхме да направим реванша по-рано през следващата година“, обяви Нгану.

Съобщената клауза за реванш може би съсипва тези планове и Нгану може да се завърне в ММА, преди да може да обсъди реванш с Фюри. Въпреки офертите от Джошуа, Дионтей Уайлдър и Дерек Чисора и др. изглежда, че с битките на Нгану е свършено за 2023 г.