Един от най-известните боксьори на всички времена Флойд Мейуедър продължава с демонстративните мачове след като приключи кариерата си. Първото му излизане на ринга за 2023 г. ще е след месец – на 25 февруари в Лондон. Парите ще се срещне с професионалния боец от ММА Арън Чалмърс в „О2 Арина“.

По-рано беше обявено в социалните медии, че Мейуедър ще се изправи срещу муайтай звездата Лиам Харисън, но Харисън беше принуден да се оттегли поради контузия в коляното.

„Първоначално трябваше да се изправя срещу друг противник, но се случват контузии и се радвам, че Арън Чалмърс успя да се включи, за да можем да дадем на феновете това, което искат“, каза Мейуедър.

„Феновете в Обединеното кралство винаги са били страхотни към мен и са ме подкрепяли през цялата ми кариера, така че събитие като това се очакваше отдавна. Вълнувам се да добавя повече история към O2 Arena в Лондон“, допълни Парите.

Съперникът му Чалмърс пък има големи очаквания от сблъсъка. "Тренирах с Адам Бут и нямам търпение да си създам име в света на бокса. Веднага се възползвах от тази възможност. За мен е чест да споделя ринга с един от най-великите бойци на всички времена и определено ще се възползвам от това“, обяви Чалмърс.