Флойд Мейуедър обяви планове да се боксира във Великобритания следващият месец. Американецът, който приключи професионалната си кариера с 50 победи от 50 мача, ще участва в демонстративен мач и е въодушевен, защото никога в кариерата си не е излизал на ринга във Великобритания.

Парите участва в скъпи демонстративни мачове откакто се оттегли от играта през 2017. Той вече се разправи в такива срещи с ютубъра Деджи, брат на КSI, в Дубай. Победи и Дон Муур, Микуру Асакура и Логан Пол. 45-годишният Мейуедър обаче има още планове за дейността си след пенсионирането. Парите никога не се е боксирал извън Америка в професионалната си кариера, но сега обикаля света. Беше в Дубай, беше в Япония, а сега иска да опита бокса в Англия.

„През февруари ще направим демонстративно шоу във Великобритания. Никога не съм имал шанса да се боксирам там докато бях активен спортист. Да се надяваме, че през февруари нещата ще се получат“, обяви Мейуедър.

Още през септември Парите загатна за мач в Англия, но призна, че ще е много скъп. Той взима по 15-20 млн. долара на демонстративен мач. Три рунда по 3 минути.