Един от най-големите боксьори на всички времена Флойд Мейуедър посочи човека, който според него е лицето на бокса по света в момента. По време на дългата си кариера Мейуедър не загуби нито веднъж и спечели повече пари от всеки друг боец преди или след това, след като се погрижи да се промотира сам, след като първоначално беше в Top Rank.

Прякорът му в началото беше „Красиво момче“, но това се промени на „Парите“, след като големите пари започнаха да валят. Той се би с много от най-големите имена на своята ера и никога не загуби в 50 битки, преди да завърши с кросоувър двубой с Конър Макгрегър, който беше още една лесна победа. Той държеше световни титли в няколко тегловни категории и участва в Битката на века с Мани Пакяо през 2015 г.  Сега Мейуедър говори с The Pivot podcast за това кой е лицето на спорта в наши дни.

„Вече не нокаутирам никакви бойци, това не е хейт, но въпреки това все още говорят за мен. Наистина, аз все още съм лицето на бокса, въпреки че има определени хора, които искат да хвърлят удари и да мразят, защото това идва с територията“, обяви Мейуедър.

След това той посочи причината, поради която смята, че все още е номер едно.

„Благодарен съм за момчета като Шугар Рей Робинсън, Мохамед Али, Шугар Рей Леонард. Те ми проправиха пътя. Но има само един Парите Мейуедър. Победих повече световни шампиони от всеки боец в историята.”

Справедливо е да се каже, че Мейуедър беше единствен по рода си и поради тази причина той остава един от най-обсъжданите мъже в спорта.