Майк Тайсън може да се завърне на ринга тази година. Планира се мач между Железния и Марк Хънт. Смята се, че подобна битка е уговорена за края на годината, най-вероятно през декември. Боят ще е в 8 рунда и ще се състои в Саудитска Арабия. Въпреки че това е мач между вече неактивни бойци, се очаква огромен интерес.

Марк Хънт е роден на 23 март 1974 година в Южен Окланд, Нова Зеландия. Той е бивш състезател по смесени бойни изкуства и кикбоксьор. Хънт е известен със своите мощни удари и устойчива брадичка в света на бойните изкуства.

Той има впечатляваща кариера в кикбокса и по-късно в UFC, където се бие с едни от най-добрите в тежка категория. Преходът му към бокса може да отбележи нова фаза в кариерата му, въпреки че мачът срещу Тайсън най-вероятно ще бъде демонстративен бой.

Майк Тайсън ще навърши 58 години през юни. Железния Майк, стана най-младият шампион в тежка категория в историята на 20-годишна възраст. Неговият агресивен стил, впечатляваща скорост и опустошителни ъперкъти го направиха легенда в спорта.

След пенсионирането си Тайсън остава влиятелна фигура в света на бокса, както на ринга, така и извън него. Все още няма нищо официално по темата, но усилено се говори. Декември е още далеч и опитът показва, че много неща могат да се променят междувременно.