Ивендър Холифийлд не желае да се изправи срещу Майк Тайсън в демонстративна битка. Бившият боксьор отхвърли възможността да се изправи срещу Тайсън на ринга отново. През 2021 г. имаше разговори за потенциален двубой, но преговорите се провалиха, тъй като двете страни не успяха да постигнат споразумение.

„Твърде късно е“, каза Холифийлд пред TMZ Sports на въпрос дали двамата могат да се бият отново.

Тайсън и Холифийлд се изправиха два пъти един срещу друг през 1996 г. и 1997 г. Последният е позорно известен като „Битката с ухапването”, защото Железния отхапа част от ухото на Холифийлд и го изплю. След като реферът реши да не спира боя, Тайсън отново ухапа опонента си няколко минути по-късно.
Последният двубой на Холифийлд беше демонстративен мач срещу Витор Белфорт през септември 2021 г. След този мач 59-годишният бивш боксьор разкри, че няма да се върне отново на ринга.
Холифийлд сподели своите размисли за текущото състояние на бокса и различните стилове, които е наблюдавал.
„Виждам много момчета, които правят само базови неща и не могат да направят корекции“, каза Холифийлд. "Няма да са там дълго, въпреки че може да спечелят. За да останете дълго, трябва да можеш да се променяш. Аматьорският бокс беше страхотен, когато аз и Майк Тайсън излизахме за битки. Кой в света би си помислил, че Майк Тайсън би могъл да удари някой, който е 2 метра висок. Той успя да направи нещата, които ви показват, че размерът не е решаващ. Той победи някои големи момчета".