Майк Тайсън разшири империята си след битките на ринга, като отвори кафене в Амстердам. Бившият безспорен шампион в тежка категория влезе в доходоносния бизнес с марихуана през 2016 г., след като няколко щата в Америка декриминализираха наркотика. Железният Майк дори излезе със собствен сорт трева, който редовно пуши.

И магнатът на марихуаната се разклони, като отвори Кофи Шоп в Амстердам, където продажбата и консумацията на малки количества трева е разрешена в лицензирани помещения.

Coffeeshop Tyson 2.0, който се намира в близост до известния квартал на червените фенери, отвори официално врати миналия петък. И тъй като е прилежен стопанин, Тайсън е пробвал всички налични продукти в магазина.

Боксовата легенда каза в прессъобщение: „Сбъдната мечта е да отворим първото си кафене в Амстердам. The Coffeeshop Tyson 2.0 ще потопи феновете в пълно изживяване, където те могат да се насладят на любимите ми продукти Tyson 2.0 по начина, по който го правя аз. Изпробвах и тествах всички тях и нямам търпение да споделя с Европа някои от моите най-обичани и непобедени стоки.“

Изпълнителният директор на Tyson 2.0, Адам Уилкс, добави: „Амстердам е град с дълбоко богата култура, която го е превърнала в една от най-добрите световни дестинации с над 18 милиона туристи, посещавани всяка година. Кафене Tyson 2.0 празнува нашето пътуване и бележи важен крайъгълен камък за компанията, тъй като разширяваме международното си присъствие отвъд Северна Америка в разрастващия се европейски пазар.“

Майк Тайсън Рой Джоунс

източник: Gulliver/GettyImages

Посетителите на кафенето на Тайсън ще могат да пушат както си искат, тъй като употребата на канабис за развлечение в кафенетата е законна в Холандия от 1976 г. Но те няма да могат да занесат покупките си в квартала на червените фенери, тъй като употребата на марихуана на открито ще стане незаконна чак през май.