Боксовата легенда Майк Тайсън разкри кой според него е най-добрият боец в света в момента. Самият Тайсън някога беше хегемон в спорта и управляваше като безспорен шампион в най-престижната дивизия на бокса само на 21 години.

В скорошно интервю за Boxing News, Железния Майк говори за това как Мохамед Али го е вдъхновил да стане най-великият и го сравни с това как самият той е вдъхновил настоящия шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който е кръстен на него. Той определи Фюри като най-добрия в момента в света.

„Сякаш го наричат Тайсън Фюри и сега той е най-великият боец в света. Как става това? Дори не е нужно да го познаваш като човек и въпреки това би отишъл да го гледаш“.

Вероятно не трябва да е изненада, че Тайсън определи боец, който властва в категорията, въпреки че често е говорил похвално за много бойци от по-ниските категории, като Джервонта Дейвис.

Фюри е широко смятан за номер едно в тежка категория, въпреки че феновете все още настояват за безспорна битка с Олександър Усик, за да се установи кой е №1. Имаше планове за историческото обединение на четирите пояса, което да се проведе в Саудитска Арабия през декември, но промоутърът Франк Уорън призна, че Фюри няма да участва.

Фюри беше в социалните медии и пусна съобщение за „промяна на играта“, което мнозина спекулират, че може да бъде двубой с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.