В бокса е разрешено да има прогнози дори и за мачове, които изглеждат предизвестени. Мнозина смятат, че Тайсън Фюри няма да има никакви проблеми срещу Франсис Нгану. Но понякога стават изненади.

Първоначално Франсис Нгану нямаше големи шансове, а сега, когато пред Тайсън Фюри явно се очертава бой за обединяване на всички титли в тежка категория с Олександър Усик, изглежда, че за камерунеца остават още по-малко. Но както тогава, така и сега, всички надежди на боеца от UFC са подкрепени от възхваляваната ударна сила на камерунеца. Eто и какво прогнозираха звездите и легендите в бокса и ММА.

Майк Тайсън, треньор на Нгану:

Франсис е имал много професионални битки преди, но никога не е участвал в професионален боксов двубой. Въпреки това, работейки с него, видях, че той има способности и добро бъдеще в този спорт. Този бой (с Фюри) няма да бъде толкова едностранен, колкото хората си мислят. Ще работим усилено и ще вложим всичко, което има, за този конкретен мач. Не се съмнявам, че този бой ще бъде по-труден, отколкото някой си мисли.

Тони Белю, бивш световен шампион в полутежка категория:

Хората ще искат да го видят. Какво толкова, аз самият ще го гледам. Би трябвало да е вълнуващо. И, разбира се, това ще бъде финансово успешно начинание. От боксова гледна точка това е неправилен мач, шега. Но не мога да го обвинявам за това - това е наистина добра сделка.

Сирил Ган,, бивш претендент за титлата в UFC и бивш противник на Нгану:

На хартия фаворитът е ясен. Това е Фюри. Но всички знаят за нереалната сила на Нгану. И всичко може да се случи по време на двубоя. Знаете ли защо не трябва да отписвате Нгану? Защото никой не знае как Фюри ще се подготви за този бой. Или дали изобщо ще се подготви. Аз познавам Франсис. Знам, че той винаги е искал да се боксира. Той дори дойде във Франция, за да стане боксьор, а не ММА боец. Така че... Кой знае? На хартия той няма почти никакъв шанс. Но той е опасен. Има много тежки юмруци. Ами ако ни поднесе голяма изненада...?

Антъни Джошуа, бивш световен шампион в тежка категория:

Имам три мнения. Първото е, че трябва да ми пука [смее се]. Това не е моя работа. Искам да кажа, че нищо от техния бизнес не ме притеснява, аз не печеля нищо от това, тук няма бизнес. Второто нещо е, че Фюри трябваше да се бие за абсолютната титла. Веднага. Това е негова грешка. Трето - ако признаем този бизнес, тогава му пожелавам късмет. Върши си работата. Това е правилното нещо, което той трябва да направи.

Стипе Миочич, бивш шампион на UFC:

Вижте, Франсис направи това, което беше най-добро за него. На хартия Тайсън Фюри е един от най-добрите боксьори на всички времена, но Нгану наистина удря много, много силно. Това е битка и всичко може да се случи. Пожелавам на Франсис всичко най-добро. Надявам се той да шокира света.

Хабиб Нурмагомедов, бивш шампион на UFC:

Тайсън Фюри е най-добрият в момента. Мисля, че боксът му е на друго ниво. Ако те се биеха в ММА, разбира се, Франсис Нгану щеше да има шанс. Дори и така: ако се биеха в UFC, Фюри нямаше да има големи шансове. От друга страна, в бокса не виждам никой, който би могъл да се докосне до лицето му. Освен ако не е Александър Усик. Да, Усик ще бъде най-трудното предизвикателство за Тайсън Фюри.

Олександър Усик, световен шампион в тежка категория:

За Тайсън Фюри това е кифла с масло. Говоря единствено от боксова гледна точка. Когато хората казват, че Нгану може да го "удари" и той ще дойде... Да, той може да го направи. Но как можеш да го направиш с двуметров гигант, който има зад гърба си 20 години в бокса. А човекът не е имал нито един двубой като боксьор. Да, като боец в UFC - много, той е световен шампион, твърдо момче, никой не казва, че не е боец. Но UFC не е бокс. И съм 100% сигурен, че Тайсън Фюри ще спечели, без много да се изпоти. Ако нещо се промени и в момента на битката, да речем, Тайсън Фюри лежи на пода, веднага ще запиша видео и ще кажа: "Мили Боже, какво каза, а то се оказа така". Ще призная, че съм сгрешил. Но трябва да изчакаме - и ще видим... шоуто.