Боксовата легенда Майк Тайсън обвини американската стрийминг платформа Hulu, че е „откраднала“ историята на живота му. Произведението „Майк“ е най-сериозният опит до момента да се даде на живота и кариерата на Тайсън филмово измерение.

Въпреки това, Железния не е фен на работата на Hulu, като бившия шампион в тежка категория се оплака в социалните мрежи. Той казва, че продуцирането на филма не е оторизирано и без неговото съгласие.

„Hulu открадна историята ми“, написа в Туитър Тайсън. „Те са Голиат, а аз съм Давид. Глави ще се търкалят заради това. Моделът на Hulu да краде историите на живота на някои известни хора е връх на алчността“, допълва Тайсън.

56-годишният шампион признава, че не е никак доволен. „Не се лъжете. Не съм фен на Hulu и не подкрепям историята, която са направили за живота ми. Не сме 1822 г. сега е 2022 г. Те откраднаха историята ми и не ми платиха“.

Тайсън също твърди, че от Hulu са опитали да платят на президента на UFC Дейна Уайт да участва в продукцията, но той им отказал. „Hulu опита да плати на моя брат Дейна Уайт милиони без да ми предложат и един долар. Те са като владетел на роби, който зароби историята на живота ми. Дейна отказа, защото е честен приятел. Никога няма да забравя какво направи той за мен, както и никога няма да забрвя как Hulu открадна историята ми“.